Rood

Marinot Verdun Quatre Fils Aymon du Sud Rouge Minervois France

Les Quatre Fils Aymon du Sud Rouge

Puglia Rosso 3 Passo Italy Cielo e Terra Primitivo Negroamaro Sangiovese

3 Passo Rosso 2023

Spanje Castillie La Mancha Mar de Cal Tempranillo

Mar de Cal Tempranillo 2022

Telmo Rodriguez Al-muvedre Tinto Monastrell Alicante Spaanse rode wijn

Al-muvedre Tinto Monastrell 2023

Citizen Wines Let it Bee Cabernet Sauvignon Tempranillo Merlot Organic Red Blend Spain

Let it Bee Red Blend 2023

Castilla-La Mancha La Chita Kikazaru Red Tempranillo Spanje Joseph Masachs

La Chita Kikazaru Red 2022

Pays d'Oc Pinot Noir Maison Vialade Frankrijk biologische rode wijn

Maison Vialade Pinot Noir 2023

Organic wine Koa Syrah Jumilla Spanje Reserva de la Tierra

Koa Syrah Organic 2021

De Haan Altes El Convertido Tempranillo Spain Organic red wine

El Convertido Tempranillo 2023

Quatre Fils Aymon Rouge Marinot Verdun Bourgogne Frankrijk

Les Quatre Fils Aymon Rouge

Bodegas Xenysel Monastrell Pie Franco Jumilla Spain

Xenysel Pie Franco Monastrell 2023

Rood

Rode wijn wordt al sinds mensenheugenis gemaakt en geconsumeerd. Wereldwijd worden er gigantische aantallen rode wijn geproduceerd van bekende, inheemse druivenrassen zoals: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Spätburgunder), Grenache, Syrah (Shiraz), Tempranillo, Primitivo, Negroamaro, Barbera, Nebbiolo, Malbec en Zinfandel.

Niet alleen in de klassieke wijnlanden als Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal worden rode wijnen gemaakt. Ook in landen buiten Europa hebben steeds meer landen ervaring en een rijke historie in het maken van rode wijn. Zo timmeren Zuid-Afrika, Amerika, Chili, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland hard aan de weg om de beste rode wijn te maken. Er word lang al niet meer alleen gedacht aan rode wijnen uit bijvoorbeeld Bordeaux, Bourgogne, Rhône, Rioja, Ribera del Duero, Toscane, Piemonte en Valpolicella.