Pays d'Oc Maison Vialade Pinot Noir Frankrijk biologische rode wijn

Maison Vialade Pinot Noir 2021

€8,95
Uitverkocht

Over de wijn

Maison Vialade Pinot Noir komt uit de Pays d'Oc, liggend in het zuiden van Frankrijk. Om precies te zijn ligt de wijngaard in Limoux, in de Haute Vallée van de Aude. Het terroir profiteert hier van drie meteorologische invloeden: oceanische, mediterrane en Pyreneese invloeden. Deze invloeden bevorderen de aromatische ontwikkeling van de druiven tijdens de rijping.

De oogst van de Pinot Noir Maison Vialade wordt handmatig verricht, waarna een strenge selectie volgt. Na de volledige ontsteling van de druiven en de persing, wordt het sap vergist in RVS vaten. Er wordt geen houtrijping gedaan, om het gulle fruit en het sappige karakter niet in de weg te staan. Deze rode wijn is vegan.

Proefnotitie

Maison Vialade Pinot Noir heeft fijne aroma's van zwarte bessen, kersen en peperkoek. Het mondgevoel is rond en soepel, met genoeg frisheid en fruit. De Maison Vialade Pinot Noir is fijn, elegant en heeft een mooie afdronk.

Wijn & Spijs

De Pinot Noir Maison Vialade is een mooie wijn op zichzelf, maar is ook een fijne partner bij wit vlees en licht kruidige gerechten.