Bogle Vineyards

Hoewel de familie Bogle al zes generaties in de regio Clarksburg bezig was met landbouw, zijn ze 50 jaar geleden begonnen met het aanplanten van de eerste druivenranken.

Het generaties lang doorgeven van een goede werk mentaliteit, dagelijkse betrokkenheid en een enorme passie voor het maken van de beste Amerikaanse wijnen uit Californië, is het grote succes van Bogle Vineyards.

De eerste Bogle die naar het westen kwam, was kapitein A.J. Bogle, een infanterist in de burgeroorlog, hij kwam eind 1870 vanuit Tennessee naar California. Hij bracht zijn neef Samuel mee en samen begonnen ze met het verbouwen van kersen, perziken en peren. Door de Great Depression in USA in 1929 hebben ze moeten stoppen met het verbouwen van fruit.

Het was Warren, de 4e generatie, die weer fruit kon gaan verbouwen na het dienen in de Tweede Wereldoorlog. In 1968 plantte Warren en zijn zoon Chris de eerste druivenranken van Bogle Vineyards in Clarksburg. Samen met zijn zoon Chris verbouwde hij 10 jaar lang druiven voor andere wijnhuizen uit Californië. In 1978 besloten ze onder eigen label Californische wijnen te maken. Het in 1979 gebouwde wijnhuis van de Bogle familie is nog steeds intact en actief.

In 1989 kregen Warren’s zoon Chris en zijn vrouw Patty de leiding over het wijndomein. Chris deed het werk in de wijngaard, terwijl Patty de administratie voor haar rekening nam. Chris heeft het totaal aantal hectare van Bogle Vineyards in Californië flink uitgebouwd. Na zijn dood in 1997 heeft Patty zijn taken overgenomen en heeft ze leidinggegeven aan het team, waarvan er velen nog steeds actief zijn op de Bogle winery.

Warren (vernoemd naar zijn grootvader) keerde in 1997 terug naar de ranch om de taken van de wijngaardbeheerder over te nemen. Jody keerde in 1999 fulltime terug naar het familiebedrijf om het nieuwe proeflokaal en de klantenrelaties te beheren. Ryan keerde in 2007 terug naar Bogle Vineyards om de financiën onder zijn hoede te nemen. De broers en zus Bogle werken nog altijd met dezelfde toewijding en passie als de 5 generaties voor hen.

Ze zetten meer dan ooit in op kwaliteit en wijnen met een eigen karakter. Onder andere: de rijke en volle, houtgerijpte Bogle Chardonnay, gulle zwoele Zinfandel, frisse en stuivende Sauvignon Blanc en een bijzondere Bogle Port.

Daarnaast behoort duurzaamheid tot het belangrijkste speerpunt. Bogle Vineyards heeft een leidende rol in duurzame wijnbouw in Californië. Ze hebben daarvoor in 2018 ook een Green Medal Leader Award ontvangen.

In 2019 is Bogle uitgeroepen tot 'American Winery of the year' door Wine Enthusiast. De best verkochte wijn van het wijnhuis uit de U.S.A. is de Bogle Chardonnay.

Voor meer informatie: Bogle website

Wij hebben in ons assortiment:
Bogle Sauvignon Blanc
Bogle Chardonnay
Bogle Chardonnay Reserve
Bogle Phantom Chardonnay
Bogle Pinot Noir
Bogle Merlot
Bogle Old Vine Zinfandel
Bogle Cabernet Sauvignon
Bogle Malbec
Bogle Essential Red
Bogle Phantom Red
Bogle Petite Sirah Port