Monte Zovo 'Calinverno' Rosso Veronese 2017

Productfoto Rosso Veronese 'Calinverno'

Over de wijn

Voor de Monte Zovo 'Calinverno' Rosso Veronese worden typisch inheemse druivenrassen gebruikt als Corvina en Corvinone (70%). Om de wijn een nóg meer eigen karakter te geven worden naast Rondinella (20%) ook minder bekende Croatina (5%) én de Franse Cabernet Sauvignon (5%) toegevoegd.

De wijngaarden liggen op een hoogte van circa 300m. in Caprino Veronese, een dorp ten oosten van het Gardameer. Alle druiven worden hier biologisch verbouwd en worden bewust later dan normaal geoogst, zo'n twee tot vier weken later dan normaal. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en 20 tot 30 dagen ingedroogd, zodat ze gemiddeld 20% tot 25% aan vocht verliezen. Hierdoor krijgt de druif meer suikers, aroma's en smaak.

Na de indroging worden de druiven ontsteelt en geperst, vervolgens wordt het sap vergist. Hierna rijpt de wijn 24 maanden eiken vaten. Tot slot verblijft de wijn nog 12 maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven.

Proefnotitie

Monte Zovo 'Calinverno' Rosso Veronese heeft prachtige aroma's van kersen, zwarte bessen, zoete kruiden, vanille en zoethout. In de mond een mooi geheel; zwoele fruittonen, mooie zuren, rijpe tannines en kruidige ondertonen.

Wijn & Spijs

Een ideale wijn bij wild, gekruid vlees en oudere kazen.