Mailly Grand Cru

In Mailly worden al eeuwenlang druiven verbouwd, al voor de bouw van de kathedraal van Reims in de 13e eeuw. Mailly werd in 1920 geclassificeerd als Grand Cru. Mailly Grand Cru is het enige Champagnehuis dat al zijn wijnen van Grand Cru-wijngaarden haalt.

De geschiedenis gaat terug tot 1929. Na de verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog volgde de marktcrash, die de wereld in een depressie stortte. Als reactie daarop richtte een groep kleine wijnbouwers de vereniging van Mailly Champagne-producenten op. Samen bundelden ze hun krachten onder het motto van: 'à la tête par la main' (samen kunnen we het waarmaken).

Het domein Mailly Grand Cru strekt zich uit over 70ha en is volledig gelegen in het Grand Cru-dorp Mailly Champagne, in het hart van het natuurpark Montagne de Reims. De wijngaarden zijn aangeplant met de twee nobele champagnevariëteiten Pinot Noir (75%) en Chardonnay (25%). Gezegend met een uniek terroir, onderscheidt de wijngaard zich door een locatie die naar alle vier de windstreken is gericht. De meeste percelen liggen op het noorden en geven subtiele, uitgebalanceerde wijnen.