Setubal Portugal Fat Baron Touriga Nacional Casa Ermelinda Freitas

Fat Baron Touriga Nacional 2021

€10,95 €9,75
Uitverkocht

Over de wijn

Fat Baron Touriga Nacional wordt gemaakt in Vinho Regional Peninsula de Setubal, liggend in Portugal. De Fat Baron Touriga Nacional 2021 is een heerlijk volle, ronde wijn, die door de Portugese zon een rijp en zwoel karakter krijgt.

Als de druiven voor de Fat Baron Red Touriga Nacional optimaal rijp zijn worden ze geplukt. In het warme en zonnige Setúbal worden de druiven vervolgens geperst en wordt het sap gefermenteerd. Wanneer de vergisting afgerond is rijpt de wijn nog minimaal 4 maanden in Frans- en Amerikaans eikenhouten vaten om nog meer body te ontwikkelen. Wijnmaker Jaime Quendera maakt deze Fat Baron Red daarmee tot een zeer geliefde rode wijn.

Proefnotitie

Fat Baron Touriga Nacional heeft intense aroma's van zwart bosfruit, zoals bramen, bessen en pruimen. De fruitige nuances worden bijgestaan door specerijen, eikenhout en vanille. De Touriga Nacional Fat Baron is hierdoor nóg rijker en intenser van smaak.

Wijn & Spijs

Touriga Nacional Fat Baron smaakt uitstekend in combinatie met een stevig wildgerecht, maar ook bij rood vlees en kruidig lamsvlees.