Casa Ermelinda Freitas

Casa Ermelinda Freitas maakt wijnen sinds 1920. De wijngaarden bevinden zich in Fernando Pó, een topgebied in de regio Palmela, liggend in Peninsula de Setubal, Portugal. 60% van de wijngaarden zijn gewijd aan de Castelão druif. 20% is aangeplant met andere, typisch Portugese druivenrassen, zoals: Touriga Nacional, Trincadeira, Aragonês, Alicante Bouschet, Trincadeira en Touriga Franca. Ook zien we internationale rassen op het domein Casa Ermelinda Freitas: Syrah, Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir, Petite Sirah en Carmenére. Naast de mooie resultaten van de Castelão druif, is ook de Syrah het vermelden meer dan waard. Het terroir van Portugal doet deze van origine Franse druif meer dan goed.

De laatste 20% worden aangevuld met witte druiven, zoals Fernão Pires, Chardonnay, Arinto, Verdelho, Sauvignon Blanc, Moscatel de Setúbal, Viosinho, Encruzado, Alvarinho, Pinot Grigio, Viognier, Vermentino en Gewürztraminer.

Casa Ermelinda Freitas staat vooral bekend om haar Fat Baron wijnen. Wij hebben de volgende Fat Baron wijnen in ons assortiment:

Fat Baron White Reserva
Fat Baron Shiraz
Fat Baron Douro Reserva
Fat Baron Touriga Nacional