Frankrijk Provence Clos St. Magdeleine Cassis Rosé

Clos St. Magdeleine Cassis Rosé 2021

€33,95 €31,95
Uitverkocht

Over de wijn

Clos Sainte Magdeleine Cassis Rose is het oudste familie domein uit Cassis en ligt in de Provence, in het zuiden van Frankrijk. Cassis is een oude vissersplaats, welke bekend staat om zijn prachtige uitzichten over de kliffen en kustlijn. Domaine Clos Sainte Magdeleine maakt unieke Provençaalse wijnen van typische streekdruiven. De Clos Sainte Magdeleine Cassis Rose wordt gemaakt van biologisch geteelde Cinsault, Mourvèdre en Grenache druiven.

Het terroir bestaat hier uit kalkstenen kliffen met een rotsachtige bodem die rijk is aan klei en kalksteen. Hierop staan de druivenranken die biologisch worden behandeld. Na de handmatige oogst worden de druiven voor de Magdeleine Cassis Rosé ontsteelt en direct geperst. Na de vergisting wordt de wijn 7 tot 12 maanden opgevoed op cuves. Hierna wordt er niet geklaard en gefilterd.

Proefnotitie

De Clos St. Magdeleine Cassis Rosé heeft complexe aroma's van citrus, rode vruchten, zilt, Provençaalse kruiden en subtiele, florale en minerale nuances. In de mond een indrukwekkend geheel van sappig fruit, verfijnde zuren, minerale tonen en een rijke afdronk.

Wijn & Spijs

Cassis Rosé Clos St. Magdeleine smaakt geweldig in combinatie met coquilles, langoustines, gegrilde mul, gebakken of gerookte zalm, salade niçoise, pasta met kleine schaal- en schelpdieren, gegrilde tonijn en ansjovis.