Provence Frankrijk Clos St. Magdeleine Cassis Blanc

Over de wijn

Clos St. Magdeleine Cassis Blanc komt uit Cassis, liggend in Provence, Frankrijk. Deze biodynamische Magdeleine Cassis wordt gemaakt van Marsanne, Ugni Blanc, Clairette en Bourboulenc. De druiven zijn afkomstig van kalksteen kliffen, met een rotsachtige bodem van klei en kalksteen. De wijngaard ligt op de hellingen van Cap Canaille, waarvan een deel direct aan zee. De druivenranken zijn hier gemiddeld 50 jaar oud en worden biologisch bewerkt.

Na de handmatige pluk volgt een persing en vergisting. Hierna verblijft de Clos St. Magdeleine Cassis Blanc voor circa 12 maanden op cuve en demi-muids. Magdeleine Blanc Cassis wordt niet geklaard en niet gefilterd.

Proefnotitie

Magdeleine Cassis Blanc heeft subtiele aroma's van gele appel, witte perzik, witte bloemen en ziltige, minerale ondertonen. In de mond fris en intens van smaak met mooie zuren en een mooie lange afdronk.

Wijn & Spijs

Clos St. Magdeleine Cassis Blanc 2019 smaakt heerlijk bij schaaldieren, zeeduivel, zeewolf, langoustines, bouillabaise, inktvis, Provençaalse groenteschotels, salade niçoise en verse geitenkaas.