Cielo e Terra

Cielo e Terra betekend letterlijk 'Hemel en Aarde' en ligt in de regio Veneto, in het noorden van Italië. De wijngaarden van de familie Cielo strekken zich uit tussen de provincies Vicenza en Verona. Het land heeft een vulkanische en basaltachtige oorsprong en de charme van het landschap is in de loop van de tijd intact gebleven.

Vandaag de dag staan ​​Luca en Pierpaolo aan het roer van Cielo e Terra. Zij zijn de vierde generatie van de familie en hebben het wijnhuis naar een hoger niveau getild door innovatieve ontwikkelingen door te voeren. Voor wat betreft de witte druivenrassen worden de volgende door de familie gebruikt; Pinot Grigio, Garganega, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco, Tai Bianco, Trebbiano, Manzoni Bianco en Malvasia. Voor de rode wijnen gebruikt men Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Tai Rosso en Raboso.

De biologische 3 Passo wijnen van Cielo e Terra zijn zeer geliefd. De 3 Passo Bianco wordt gemaakt van Chardonnay en Fiano druiven. De 3 Passo Rosso is een blend van Primitivo, Negroamaro en Sangiovese.

De volgende wijnen hebben wij van Cielo e Terra in ons assortiment:

3 Passo Bianco
3 Passo Rosso