Bodega Matarromera

Bodega Matarromera is gelegen Gelegen in het hart van Ribera del Duero, om precies te zijn in Valbuena de Duero, in Valladolid. Ursicino Moro, en later zijn zoon Carlos Moro waren de grondleggers van Matarromera. Sinds de jaren '80 nam Carlos Moro het stokje over van zijn vader om Matarromera te leiden. Carlos Moro wordt momenteel erkend als een van de meest innovatieve en toegewijde Spaanse zakenmensen en heeft erkenning en meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn ondernemende werk. Vanaf 2018 is Matarromera begonnen met flinke innovaties en is de bodega uitgebreid. Dit zal in de toekomst de kwaliteit van de wijnen van Bodega Matarromera nog meer omhoog stuwen.

Zoals in een groot deel van de Ribera del Duero streek bestaat de grond uit kleiachtig zand afgewisseld met kalksteen- en mergellagen. Dit is tekenend voor de wijnen van Ribera del Duero, en zo ook voor Bodega Matarromera. De wijngaarden worden beschut door de Duero-vallei, tussen de gemeenten Olivares en Valbuena de Duero. Het terroir drukt nadrukkelijk zijn stempel in de wijnen van Matarromera.

De druiven worden bij Matarromera altijd handmatig geplukt en druif voor druif geselecteerd op speciale tafels. Naast veelal Tempranillo verbouwd Matarromera hier ook kleine hoeveelheden Cabernet Sauvignon, Merlot en Albillo.

In de wijnwereld krijgt Bodega Matarromera elk jaar vele hoge scores van gerenommeerde wijnschrijvers en beoordelaars zoals: Guia Peñin, Robert Parker, James Suckling, Tim Atkin, Wine Enthusiast, Wine Spectator en Decanter.