Chardonnay Bernardus Monterey County Californië Amerika Aanbieding

Bernardus Chardonnay 2020

€25,95
Uitverkocht

Over de wijn

Bernardus Chardonnay komt uit Californië, Amerika. Hier heeft de familie Pon prachtig gelegen, goed onderhouden wijngaarden. Dit is de basis van het succes van de wijnen, met als vlaggenschip deze Chardonnay van Bernardus. De druiven komen van de wijngaarden Arroyo Seco en Santa Lucia Highlands.

De druiven worden met de hand geplukt, waarna een strenge selectie volgt. Na de persing wordt het sap vergist op eikenhout (75%) en in RVS vaten (25%). Vervolgens rijpt de Bernardus Chardonnay nog 11 maanden in Frans eikenhouten vaten. Volle en romige witte wijn van Chardonnay druiven.

Proefnotitie

De Bernadus Chardonnay is een typisch voorbeeld van een wijn uit Californië. Door de lange houtrijping krijgt de wijn meer aroma's en een vollere, romige smaak. De aroma's doen denken aan tropisch fruit, perzik, eikenhout, boter, vanille en bloemige nuances.

Wijn & Spijs

De Bernadus Chardonnay is een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitstekend inzetbaar naast rijke visgerechten, romige gerechten en wit vlees als kip en kalkoen.

Recensie

"Aromoas of hazelnut, marzipan and browned butter on toasted bread make for a rich, nutty nose on this countywide blend. It's somewhat plump and viscous on the palate, with baked lemon, dried apricot and more toasted nut flavors."
Wine Enthusiast: 89/100