
- Per fles bestellen
- Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
- Gratis verzending in
vanaf € 60,00 (anders € 7,50)
Over de olijfolie
Quinta do Noval Centenário Olijfolie is de mooiste olie van het huis, afkomstig van eigen olijfboomgaarden van Quinta do Noval, liggend in de Douro, Portugal.
Centenário is het resultaat van een strenge selectie van de allerbeste olijfolie van Quinta do Noval, geproduceerd van eeuwenoude bomen met zeer lage opbrengsten, die een uitzonderlijke finesse en aromatische intensiteit onthullen. Deze gelimiteerde botteling onder de naam Centenário is de ultieme expressie van olijfolie uit het legendarische terroir van Quinta do Noval.
De Douro heeft een microklimaat en bodems die bijzonder geschikt zijn voor de teelt van olijfbomen, die de regio al eeuwenlang bewonen. In de olijfgaarden van Quinta do Noval worden de traditionele variëteiten gebruikt: Cordovil, Galega, Verdeal, Madural en Cobrançosa.
Centenário is een zeer strenge selectie van de beste olijfolie van Quinta do Noval. De belangrijkste variëteiten die gebruikt werden, waren Verdeal, Madural en Cordovil. Quinta do Noval produceert olijfolie met een grote persoonlijkheid en zuiverheid, met een fijne kruidige en amandelachtige aromatische ondertoon die de aroma's weerspiegelt van de planten die rond de olijfgaard groeien.
De olijven worden na de oogst gemalen in granieten molenstenen en de massa werd gecentrifugeerd op lage temperatuur om de zuiverste olie te verkrijgen. De olie werd vervolgens licht gefilterd voordat deze werd gebotteld.
Proefnotitie
Quinta do Noval Centenário heeft een zeer lage natuurlijke zuurgraad, met een aangenaam en aromatisch bouquet dat doet denken aan de wilde kruiden en planten die op het landgoed groeien, en een lichte amandeltoets. Noval Centenário is bijzonder intens en elegant met een harmonieuze en lange afdronk.
Te gebruiken bij
Quinta do Noval Centenário Olive Oil is uitermate geschikt om mooie gerechten een delicate twist te geven. De kruidigheid en notigheid van de olie geeft een prachtige twist aan rijkere vis en vleesgerechten, maar ook bij mediterrane gerechten.