Productfoto Valpolicella Ripasso Superioe

Monte Zovo Valpolicella Ripasso Superiore 2020

€21,50
Uitverkocht

Over de wijn

Monte Zovo Valpolicella Ripasso Superiore komt uit Valpolicella, een bekend wijngebied uit Italië. Op de wijngaard in Tregnano groeien de druiven voor deze Valpolicella Ripasso Superiore Monte Zovo. Liggend op een hoogte van 350m tot 500m en met een bodem van kalkhoudende mergel worden hier druiven uit lage opbrengsten geoogst.

Nadat de druiven zijn ontsteeld en geperst wordt het sap overgebracht naar RVS tanks waar de vergisting plaatsvindt voor een duur van circa twee weken. Vervolgens krijgt de wijn een tweede vergisting op de schillen van de hoogwaardige Amarone. Dit zorgt voor meer complexiteit en de typerende zwoelheid in deze wijn.

Proefnotitie

Monte Zovo Valpolicella Ripasso Superiore heeft verleidelijke aroma's van rijp zwart fruit, zoals kersen, bessen en pruimen. Op de achtergrond wat kruidige nuances zoals vanille en kaneel. In de mond is het zacht, evenwichtig en vol van smaak.

Wijn & Spijs

Valpolicella Ripasso Superiore van Azienda Monte Zovo past perfect bij gegrild (rood) vlees en bij risotto met pompoen, worst en/of paddenstoelen. Ook in combinatie met gedroogde ham en gerijpte kazen een juiste keuze.