Productfoto Martin Codax 'Anxo Martin' Ribeiro Blanco

Martin Codax Anxo Martin Ribeiro Blanco 2020

€16,50 €14,25
Uitverkocht

Over de wijn

Martin Codax Anxo Martin Ribeiro Blanco komt uit Ribeiro, Galicië, liggend in het noorden van Spanje. Deze mooie blend is samengesteld met Treixadura, Albariño en Godello. De naam Anxo Martín is afgeleid van een mythologisch wezen, een meerman, half mens en half vis. Hij woonde in de Miño-rivier en beschermt de schatten ervan. Miño is een van de belangrijkste rivieren van Galicië, de wijnstreek in het noordwesten van Spanje. Deze rivier komt samen met de Avia en Arnoia in Ribeiro en dat is de oorsprongsbenaming waar deze wijn vandaan komt.

Na de handmatige oogst worden de druiven zeer zorgvuldig gesorteerd, ontsteelt en geperst. De vergisting vindt plaats in RVS tanks, waarna de Anxo Martin zes maanden rijpt op de droesem met regelmatige bâtonnage. Hierdoor wordt de wijn nóg complexer en de smaak iets ronder. De Anxo Martin rijpt vervolgens nog zes maanden verder op RVS voordat er wordt gebotteld.

Proefnotitie

De Martin Codax Anxo Martin Ribeiro Blanco heeft mooie aroma's van gele appel, peer, citrus, witte bloemen, venkel en rozemarijn. In de mond een spannend samenspel van fruit, mineralen en subtiele kruiden. Het mondgevoel is romig en vol, zonder zijn frisheid te verliezen. Indrukwekkende wijn.

Wijn & Spijs

De Anxo Martin Ribeiro Blanco van Martin Codax combineert uitstekend met gebakken coquilles, romige visgerechten en risotto's met vis.