Rioja Spanje Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida

Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida 2018

€18,95
Uitverkocht

Over de wijn

Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida wordt gemaakt in het dorp Labastida Alava, gelegen in Rioja. De biologisch geteelde Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven staan aangeplant op arme, kalkrijke klei- en kalkterrassen in de buurt van Sierra Cantabria. Het klimaat zorgt voor een geleidelijke rijping van de druiven, door de grote temperatuurcontrasten.

Nadat de druiven handmatig zijn geplukt volgt de persing. Hierna wordt het sap van de Lindes de Remelluri vergist en volgt een houtrijping van 10 maanden in Frans eikenhouten vaten. Dit resulteert in een soepele, verteerbare Rioja met de nodige spanning en concentratie.

Proefnotitie

De Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida heeft mooie aroma's van zwart fruit, kruiden, mineralen, eikenhout en licht florale nuances. De aanzet van de Lindes de Remelluri is vol en soepel, met een mooie tanninestructuur, opwekkende frisheid en een prettige afdronk.

Wijn & Spijs

Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida smaakt heerlijk bij zowel wit als rood vlees, maar ook bij tapas en gedroogde, Spaanse hammen.

Recensie

"Produced with grapes from suppliers, the 2018 Lindes de Remelluri Viñedos de Labastida comes from a cooler and wetter year not without challenge. A blend of Tempranillo, Garnacha and Graciano, it fermented with indigenous yeasts and matured in barrels of different sizes and origins for 13 months. This is more reticent and serious, with a grainy sensation on the palate, beautifully textured. It has more austere tannins. This is probably the finest vintage for this wine so far. 2018 has produced many great wines."
Robert Parker: 94+/100