La Foule des Bourgs Ensolleiles Pinot Noir France Pays d'Oc

La Foule Pinot Noir 2022

€9,95 €8,95
Uitverkocht

Over de wijn

La Foule Pinot Noir is afkomstig uit de Pays d'Oc, liggend in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden waar de druiven voor deze Franse Pinot Noir vandaan komen bevinden zich in het westelijke deel van de Languedoc. De invloed van de Pyreneeën en de zeebries van de Middellandse Zee hebben een gunstige invloed op de druiven. Het resulteert in een rode wijn die elegant en intens tegelijk is.

Na de koele vergisting van het sap wordt de wijn enkele maanden in de tanks bewaart op de eigen droesem. Dit zorgt wat meer diepgang en body. Bewust krijgt de wijn geen rijping op eikenhout, zodat de frisheid en sappigheid van de La Foule intact blijft.

Proefnotitie

La Foule des Bourgs Ensoleilles heeft mooie aroma’s van zwart fruit, aardbei en framboos. Ook wat onderliggende florale tonen. Het mondgevoel is erg aangenaam met zachte tannines, nuances van zwart fruit en een vriendelijke afdronk.

Wijn & Spijs

Pinot Noir La Foule smaakt licht gekoeld het best. Lekkere rode wijn op zichzelf, maar ook bij eendenborst, karbonades en wit vlees.