Greenpark Winery

Greenpark Winery is gestart door Nederlander Eelco van Zon. In 2018 begon hij met het maken van zijn eigen witte wijn, opgedragen aan dochter Emma. De liefde voor het Margaret River-gebied begon in 2006 toen de familie woonde en werkte in de wijngaard waar de Chardonnay druiven groeien. Emma hielp in februari 2007 als meisje van net negen jaar met het plukken van de druiven.

De wijngaard bevindt zich in de Gunyulgup-vallei in het Yallingup-gebied in het zuidwestelijke puntje van Australië. De bodem van de wijngaard bestaat uit grind/kalksteenbodem en heeft een noordoostelijke ligging. De druivenstokken krijgen 's ochtends tot 's middags de eerste zonnestralen met een verkoelende late middagbries van de oceaan.

De Chardonnay druiven groeien op de eigen wijngaarden. Ook koopt de Greenpark Winery druiven in om een rode wijn van te maken. Uit het gebied van Rosabrook (subregio binnen Margaret River) kocht de familie hoogwaardige Cabernet Sauvignon druiven kopen uit een uitzonderlijk blok. Het blok heeft enkele van de oudste wijnstokken in Margaret River, aangeplant in 1978. Deze wijngaard is biodynamisch gecultiveerd en met de leeftijd van de wijnstokken is het mogelijk om de druiven te laten groeien zonder enige irrigatie.