Productfoto Fuentenarro Crianza

Fuentenarro Crianza 2018

€16,95
Uitverkocht

Over de wijn

Fuentenarro Crianza wordt gemaakt van Tempranillo druiven die afkomstig zijn van pre-phylloxera stokken. De druivenstokken staan aangeplant op een wijngaard die ligt op circa 820m hoogte, waar de bodem bestaat uit klei en kalk.

Er wordt handmatig geoogst en streng geselecteerd alvorens er een koud maceratieproces wordt opgestart, voor gedurende 4 á 5 dagen. Dit zorgt voor meer kleur, expressie en complexiteit. Uiteindelijk vindt er een houtrijping plaats voor een periode van 12 maanden (70% Amerikaans en 30% Frans eiken).

Deze Fuentenarro Crianza bewijst maar weer eens wat een mooie wijnen er gemaakt worden in dit prachtige wijngebied. Jaarlijks worden er 20.000 flessen gemaakt.

Proefnotitie

Fuentenarro Crianza heeft een zeer krachtige en complexe waaier van geuren met zwart fruit, getoast eikenhout, cacao, koffie, toffee en meer kruidige tonen zoals kaneel, nootmuskaat en wat balsamico. In de mond een krachtige aanzet met een perfecte structuur en body, tannines en mooi geintregreerd eikenhout.

Wijn & Spijs

Prachtige wijn die een uitstekende partner is bij entrecote, ossenhaas, gekruid lamsvlees, krachtig wild en gerijpte kazen.