Productfoto Franz Hahn Jubiläum

Over de wijn

Franz Hahn Jubiläum is een bijzondere blend uit de Pfalz, Duitsland; gemaakt van Grüner Veltliner en Chardonnay. Deze twee druiven worden vrijwel nooit gebruikt om te dienen als assemblage, maar Petit Clos heeft speciaal voor het 10-jarig bestaan deze wijn samengesteld. Samen met de wijnmaker van Weinhaus Franz Hahn is deze Jubiläum gemaakt.

De Grüner Veltliner wordt apart vergist in RVS, waarna de wijn een tijd verblijft op de eigen droesem om meer karakter op te bouwen. De Chardonnay vergist eerst in eikenhout om vervolgens ook de rijping daarin te ondergaan. Franz Hahn Jubiläum bestaat uit 90% Grüner Veltliner en 10% Chardonnay.

Proefnotitie

De Franz Hahn Jubiläum heeft verleidelijke aroma's van rijpe citrus, gele appel, perzik en een hint witte peper en eikenhout. In de mond zowel fris als rond, zeer opwekkend en subtiel fruitig. De afdronk is mooi rond en zacht.

Wijn & Spijs

Franz Hahn Jubiläum is breed inzetbaar; heerlijk op zichzelf en bij een mooie borrelplank. Ook smaakt deze topwijn geweldig bij rijkere visgerechten en zelfs wit vlees.