Francois Cotat Sancerre Chavignol 'Grande Côte' 2018

Productfoto Sancerre Chavignol 'Grande Côte'
€ 53,50
Uitverkocht

Domaine François Cotat

Over de wijn

Cotat maakt deze wijn met druiven afkomstig van de wijngaard 'Grande Côte', die net geen 1ha groot is. De grond bestaat uit klei en kalk (plaatselijk 'Terres Blanches' genoemd) en is bovendien rijk aan fossielen.

De druiven worden handmatig geoogst en in hun geheel geperst, zonder kneuzing of ontsteling. Tijdens de vergisting wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van inheemse, natuurlijke gisten. Dit vindt plaats in kleine eikenhouten vaten (geen nieuw eiken). De wijnen worden niet geklaard én niet gefilterd.

Het resultaat is een complexe en rijke wijn met een natuurlijk en zuiver karakter. In tegenstelling tot veel andere wijnen in dit wijngebied, ontplooit deze wijn zich beter na enige tijd flesrijping te hebben gehad. Een zeer bijzondere Sancerre, ambachtelijk gemaakt en afkomstig van de beste hellingen.

Proefnotitie

Indrukwekkende, complexe aroma's van rijpe citrus, tropisch fruit, mineralen en andere aardse tonen. In de mond rond, zelfs wat vettig, ondersteund door prachtig geïntegreerde zuren. De afdronk is lang en rijk.

Wijn & Spijs

Prachtig in combinatie met gegrilde vis, gerookte paling, asperges en geitenkaas (Crottin de Chavignol).