Emma's Chardonnay 2021 Australië Margaret River

Emma's Chardonnay 2021

€16,95
Uitverkocht

Over de wijn

Emma's Chardonnay 2021 komt uit Margaret River, Australië. Hier maakt wijnfanaat Eelco van Zon deze mooie, verfijnde Chardonnay. De stijl van de wijn doet denken aan de Chardonnay's uit de Bourgogne, Frankrijk.

De wijngaard bevindt zich in de Gunyulgup-vallei in Yallingup, een gebied in de zuidwestelijke punt van Australië. De bodem bestaat hier uit grind en kalksteen, ideale omstandigheden voor het maken van energieke, rijke Chardonnay's.

Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst en rechtstreeks in vaten gedaan om te fermenteren (met natuurlijke gisten). Afhankelijk van de vintage, gebruikt men 40 tot 60% nieuwe vaten. Na de vergisting rijpt de Emma's Chardonnay 10 maanden in deze eikenhouten vaten.

Deze eikenhouten vaten worden gemaakt door François Fréres in de Bourgogne. Dit eikenhout stamt af van duurzaam beheerde bomen van meer dan 100 jaar oud, afkomstig uit Midden-Frankrijk.

Proefnotitie

Emma's Chardonnay 2021 heeft rijke geuren van rijpe citrus, bloemen en subtiele kruidigheid van het eikenhout. In de mond fris en elegant, met mooie tonen van appel, peer, witte perzik en vanille. Zeer energieke Chardonnay met lengte en een ronde afdronk.

Wijn & Spijs

Emma's Chardonnay 2021 is een heerlijke witte wijn op zichzelf, maar smaakt ook geweldig in combinatie met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en gegrilde kip.