Emma's Chardonnay 2020 Australië Margaret River Eelco van Zon

Emma's Chardonnay 2020

€18,95
Uitverkocht

Over de wijn

Emma's Chardonnay 2020 komt uit Margaret River, liggend in Australië. De wijngaard bevindt zich in de Gunyulgup-vallei in het Yallingup-gebied, in het zuidwestelijke puntje van Australië. Hier maakt wijnfanaat Eelco van Zon deze zeer gestructureerde en elegante Chardonnay, welke doet denken aan Bourgogne. Zeer energiek en verfijnd, met veel lengte.

De bodem van de wijngaard bestaat hier uit grind en kalksteen en de wijngaard heeft een noordoostelijke ligging. Na de handmatige oogst in de vroege ochtend worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de druiven voorzichtig geperst en het sap gaat in vaten om te vergisten met natuurlijke gisten. Afhankelijk van de vintage, gebruikt men 40 tot 60% nieuwe vaten (traditionele 228 liter en 500 liter Pungeons) gemaakt door François Fréres in de Bourgogne. Dit eikenhout stamt af van duurzaam beheerde bomen van meer dan 100 jaar oud, afkomstig uit Midden-Frankrijk. Tot slot rijpt deze Emma's Chardonnay 10 maanden in deze eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Emma's Chardonnay 2020 heeft mooie aroma's van rijpe citrus (citroen, grapefruit), dragon, bloemen en subtiele kruiden van de houtrijping. In de mond rond en elegant, met tonen van peer, perzik en vanille. Energieke witte wijn met een mooie lengte en ronde afdronk.

Wijn & Spijs

Emma's Chardonnay 2020 smaakt heerlijk bij schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en gegrilde kip met citroen.