Domaine Tempier Bandol La Migoua Rouge 2018

Productfoto Domaine Tempier Bandol La Migoua Rouge 2018
€ 67,95
Uitverkocht

Domaine Tempier

Over de wijn

Domaine Tempier Bandol La Migoua Rouge komt van wijngaarden gelegen op de heuvel Beausset Vieux. Deze heuvel ligt op een hoogte van 300m en bestaat uit verspreide percelen met een bijzondere bodemsamenstelling; rotslagen van kalksteen en dolomiet. De wijngaarden worden hier minder beïnvloed door de Mistral wind.

De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. La Migoua wordt samengesteld met Mourvèdre (55%), aangevuld met Cinsault (25%), Grenache (15%) en Syrah. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Hierna worden ze ontsteeld, geplet en in betonnen vaten gedaan voor een 3 tot 4 weken lange fermentatie m.b.v. dankzij inheemse gisten. Tot slot krijgt de wijn een rijping van 18 maanden op grote eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Domaine Tempier Bandol La Migoua Rouge heeft mooie en geconcentreerde geuren van rijp zwart bosfruit, eikenhout, kruidige impressies en een florale hint. In de mond krachtig en vol, met een rijke tanninestructuur en prettige zuren. De afdronk is lang en krachtig.

Wijn & Spijs

Een uitstekende partner bij krachtige wildgerechten, gekruid lamsvlees en gerijpte, harde kazen.