Domaine de la Chevalerie

De familie Caslot maakt al meer dan 300 jaar wijn in Restigné; het familiebezit dateert van 1640. De kelders van het domein zijn aangelegd tussen de 11e en 12e eeuw. Domaine de la Chevalerie heeft een mooi potentieel aan wijngaarden met een uitstekend terroir; op dit moment zwaait Emmanuel hier de scepter.

In dit deel van de Loire wordt al circa 1000 jaar de Cabernet Franc verbouwd.
De wijngaarden van Bourgueil profiteren van een vrij mild micro-klimaat; de terrassen die zich in een lengte van 10km uitstrekken worden in het noorden door de bossen beschermd tegen de gure wind uit het noorden.Deze strook is zo’n 3 km breed en loopt uit op de Loire rivier. De gevarieerde samenstelling van de bodem levert wijnen op die verschillende karakters hebben.

Domaine de la Chevalerie werkt met strikte principers. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van onkruidverdelgers gebruikt maar geploegd. Er wordt gewerkt volgens de biodynamie en de gedachte om de interactie tussen plant en terroir te begeleiden en te stimuleren. Ook worden er geen herbiciden en pesticiden gebruikt. De oogst gebeurd altijd handmatig en de vergisting komt op gang met behulp van de eigen gistcultuur.