Bogle Vineyards Chardonnay 2021 Californië Amerika

Bogle Vineyards Chardonnay 2021

€16,95 €15,95
Uitverkocht

Over de wijn

Bogle Vineyards Chardonnay 2021 is een Amerikaanse wijn uit Californië (VS) van de familie Bogle. Op de zonnige wijngaarden van deze winery liggend in Clarksburg, Monterey en Lodi groeien de Chardonnay druiven voor deze heerlijke Bogle wijn. Na de oogst worden de biologisch geteelde druiven geperst en vergist. Een deel van het sap gaat in nieuwe, eikenhouten vaten en het andere deel rijpt 'sur lie' in RVS. Uiteindelijk rijpt deze Bogle Chardonnay van Bogle Family Vineyards op nieuw, Amerikaans eikenhout voor een duur van 9 maanden. Dit is wederom een erg geslaagde jaargang voor de Bogle familie uit California, USA.

Proefnotitie

Bogle Family Vineyards Chardonnay uit Californië heeft verleidelijke geuren van vanille, boter, eikenhout, nootmuskaat en tropisch fruit. In de mond is deze Bogle Chardonnay vol en romig van smaak, met boter, vanille rijpe fruitnuances.

Wijn & Spijs

Deze volle, karakteristieke Bogle Chardonnay is op zichzelf een heerlijke wijn, maar is ook heerlijk bij gebakken witvis, gerookte zalm en wit vlees.

Recensie

In 2019 is Bogle uitgeroepen tot 'American Winery of the year' door Wine Enthusiast.