Amarone della Valpolicella 2015

Productfoto Amarone della Valpolicella
€ 37,50

Azienda Monte Zovo
  • Land: Italië
  • Gebied: Valpolicella
  • Druif: Corvina, Corvinone & Rondinella
  • Inhoud: 75cl
  • Alc.%: 16

Over de wijn

Op heuvels in het dorpje Tregnano, liggend op 20 km van Verona, staan de druiven aangeplant die voor deze Amarone worden gebruikt. De hoger gelegen wijngaard (400m tot 600m boven zeeniveau) heeft een bodem van kalkhoudende mergel. Wanneer de druiven perfect rijp zijn worden ze handmatig geoogst en vervolgens vindt er een strenge selectie plaats. Daarna worden de druiven naar de speciale droogkamers verplaatst.

Het drogen van de druiven zorgt voor een gemiddelde verlaging van het watergehalte wat ligt tussen de 30% en 35%. Het resultaat is een hogere concentratie suikers.

Na het indrogingsproces worden de druiven geperst en vindt de vergisting plaats in RVS tanks. Hierna rijpt de wijn circa 24 maanden op eikenhout. Voordat deze Amarone op de markt komt verblijft hij nog 12 maanden in de fles in de kelders van het domein.

Proefnotitie

Zwoele aroma's van rijp fruit zoals zwarte bessen, bramen en kersen. De smaak is rijk en zacht met tonen zoete kruiden, pure chocolade en balsamico. Verder heeft de wijn rijpe tannines die goed geïntegreerd zijn. De afdronk is lang en warm met kruidige nuances.

Wijn & Spijs

Heerlijke wijn bij zwaardere wildgerechten, gegrild rood vlees en gerijpte kazen.

Recensies

"Mature black plum, leather, cocoa and cooking spice emerge from the glass. The dense palate offers blackberry jam, star anise and black pepper alongside velvety tannins and the warmth of alcohol."
Wine Enthusiast: 90/100