Weingut Schätzel

Weingut Schätzel is een biodynamisch wijnhuis wat zich al 650 jaar bezighoudt met wijnbouw in de regio Rheinhessen, Duitsland. Dit toonaangevende wijndomein staat onder de bezielende leiding van Kai Schätzel. De druiven groeien hier aan stokken die afkomstig zijn van de Roter Hang, liggend tussen Nierstein en Nackenheim. Weingut Schätzel beschikt hier over een paar fantastische wijngaarden welke liggen in de Grossen Lagen Pettenthal, Oelberg, Hipping en Heiligenbaum. Doorslaggevend voor de kwaliteit en lengte van de wijnen is de leeftijd van de druivenranken, die minimaal 20 jaar oud moeten zijn om hun voeding te kunnen halen uit de rotsachtige rotschiefer-bodem.

Kai werkt met zijn team zeer gestructureerd. Zo worden alle druiven handmatig geoogst en zeer streng geselecteerd, ook al zijn er meerdere sorteerrondes nodig. De vergisting vindt altijd spontaan plaats, waarbij de schillen langer dan gemiddeld bij het sap verblijven. Hierna verblijven de wijnen minimaal 6 tot maximaal 12 maanden bij de gisten. Dit geldt naast zijn Grosses Gewächs wijnen ook voor de Qba's.

Kai Schätzel heeft zich snel opgewerkt tot één van de topproducten in de wijnregio en ver daarbuiten.
Robert Parker noemde Weingut Schätzel; ‘one of the most exciting and interesting new developments in German wine culture.'