Coastal Region South Africa Sauvignon Blanc The Mooring

The Mooring Sauvignon Blanc 2022

€9,95 €8,95
Uitverkocht

Over de wijn

The Mooring Sauvignon Blanc komt uit de Coastal Region, de meest bekende wijnstreek van Zuid Afrika. Het bestaat uit beroemde districten als Stellenbosch, Paarl en Swartland. Een divers en gevarieerd wijngebied, welke prachtige wijnen voortbrengt, zo ook deze Mooring Sauvignon Blanc. Deze wijn is een soort eerbetoon aan de schepen die nooit 'The Mooring' (de aanmeerplaats) bereikten en ten onder gingen in de verraderlijke stormen voor Kaap de Goede Hoop.

De druiven voor deze Zuid-Afrikaanse witte wijn worden 's ochtends vroeg geplukt en vervolgens gekoeld. De druiven krijgen hierna een schilcontact voor zes uur, waarna het sap vergist in RVS tanks. Daarna volgt wekelijkse batonnage, waarbij de gistcellen worden omgeroerd, voor een maand lang. Dit geeft The Mooring Sauvignon een milder en complexer karakter.

Proefnotitie

Sauvignon Blanc The Mooring heeft opwekkende geuren van tropisch fruit en citrus. In de mond verfrissend en sappig van smaak, met milde zuren en een ronde afdronk.

Wijn & Spijs

The Mooring Sauvignon Blanc is heerlijk als aperitief, maar ook bij frisse salades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren.