Tempore

Tempore maakt al vier generaties lang de mooiste, biologische wijnen in het noorden van Spanje. De familie Yago Aznar heeft jarenlang druiven geteeld voor grote coöperaties, maar sinds 2000 maakt men zelf wijn. Dit doen zij op 110 hectare aan wijngaarden in Lécera, in het hart van de Sierra de Arcos, een onherbergzaam gebied van Bajo Aragón.

Van autochtone druivenrassen, zoals Garnacha, Tempranillo, Macabeo en Garnacha Blanca staan er druivenranken aangeplant, tot wel 70 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogvlakte, ongeveer 550 meter boven zeeniveau. Overdag is het veelal warm, maar ‘s nachts koelt het flink af. De grote verschillen in temperatuur zorgen ervoor dat de druiven gelijkmatiger rijpen en dat de beter behouden blijven. Aangezien er weinig regen valt zijn er ook nauwelijks schimmels die de druivenranken aantasten. Het gebruik van chemische middelen is daarom niet nodig. De wijngaarden van Tempore zijn allen biologisch gecertificeerd.