Productfoto San Cassiano Valpolicella

San Cassiano Valpolicella 2019

€11,50 €10,95
Uitverkocht

Over de wijn

Valpolicella van San Cassiano uit Veneto is een breed inzetbare wijn die door velen wordt gewaardeerd. De wijn bestaat uit merendeel Corvina en Corvinone (circa 70%) en verder Rondinella en Molinara druiven. Op prachtig liggende, groene heuvels staat de druivenstokken, nabij Monte Paradiso, op 400m boven de zeespiegel.

Na de handmatige pluk worden de druiven één tot twee weken ingedroogd, waardoor de wijn wat rijper en zwoeler overkomt. De vergisting van de San Cassiano Valpolicella gebeurd spontaan met eigen gisten, waarna de wijn nog 12 maanden verblijft in RVS vaten. Een klein deel krijgt bovendien een korte houtrijping.

Proefnotitie

De San Cassiano Valpolicella heeft verleidelijke aroma's van rijpe kersen, krentjes, milde kruiden en een lichte houttoets. De smaak is vol en sappig, met opnieuw kersen en ander rood fruit, mooie zuren en een fijne afdronk.

Wijn & Spijs

Smaakt heerlijk bij typisch Italiaanse gerechten als lasagna, pasta's met als basis tomaat, pizza en risotto. Ook bij een mooie borrelplank en/of antipasti is deze San Cassiano Valpolicella een heerlijke partner.