Marqués de Murrieta

Marqués de Murrieta vond haar oorsprong in Rioja, Spanje. Don Luciano Murrieta paste in Bordeaux geleerde technieken toe en maakte zijn eerste wijn in 1852, met de bedoeling deze te kunnen continueren.

De visie van Don Luciano was vanaf het begin duidelijk: een top wijn maken in Rioja met een groot verouderingspotentieel en deze gaan exporteren buiten Spanje. Hij verscheepte zijn eerste jaargang, met de legendarische jaargang 1852, naar landen als Mexico en Cuba, waardoor het de eerste wijn uit Rioja werd die werd geëxporteerd.

Sinds 1983 wordt Marqués de Murrieta geleid door de familie Cebrián-Sagarriga, gekenmerkt door hun professionaliteit en dagelijkse inzet. De broers en zussen van Cebrián-Sagarriga, die trots zijn op hun Galicische roots, denken elke dag met liefde en dankbaarheid aan hun ouders.

Naast het legendarische Castillo de Ygay staat sinds 2021 een nieuw en modern gebouw, uitgerust met de meest innovatieve wijnmaaktechnieken. Hiermee is de kwaliteit nóg meer omhoog gegaan en klaar voor de toekomst. Marques de Murrieta heeft in Ygay 300 hectare aan wijngaarden, gelegen in het zuidelijke deel van Rioja Alta. Bovendien maakt Marqués de Murrieta ook wijnen van Albariño druiven in Rias Baixas. Dit domein heet Pazo de Barrantes.