
Le Ragose Amarone della Valpolicella Classico 2010
- Gratis bezorging vanaf € 50,- (Nederland)
- Gratis bezorging vanaf € 100,- (België)
- Kostenloser Versand ab € 100,- (Deutschland)
- Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Over de wijn
Le Ragose Amarone della Valpolicella Classico wordt gemaakt in de mooie heuvels van Verona, Italië. Deze Amarone della Valpolicella Classico Le Ragose wordt gemaakt van 50% Corvina, 20% Rondinella, 20% Corvinone en 10% andere, inheemse rassen. Wanneer de druiven handmatig geplukt en streng geselecteerd zijn, worden ze van eind september tot december/januari ingedroogd. Dit proces heet appasimento.
Het sap voor Le Ragose Amarone Classico vergist in roestvrijstalen tanks gedurende 20 tot 30 dagen met inheemse gisten. Hierna volgt een lange houtrijping van 7 tot 8 jaar in Slavonische eikenhouten vaten met een capaciteit van 50 hectoliter.
Proefnotitie
Le Ragose Amarone della Valpolicella Classico heeft complexe aroma's van zwart fruit, zoals bessen en kersen, met een vleugje donkere chocolade, eikenhout en zoete kruiden. Een aanzet van rijp, donker fruit, met kracht en elegantie. Harmonieuze en warme wijn met een lange en bevredigende afdronk.
Wijn & Spijs
Le Ragose Amarone Classico smaakt mooi in combinatie met wild, krachtige kazen (zoals Gorgonzola), maar ook bij zoete desserts verrassend, zoals: donkere chocolade desserts, cheesecake, hazelnoot en amandel.
Recensie
"The Le Ragose 2010 Amarone della Valpolicella Classico is a beautifully executed, balanced and elegant expression from an iconic vintage. The traditional blend is 50% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella and 10% other complementary grapes. The wine spends up to 18 months in steel vat and is racked over to botte for a very long aging period lasting from six to eight years. It then sees another year in bottle before it is released to the market. The wine is forthcoming and bright with a smooth succession of aromas that range from dark fruit and plum to spice, tar, cola, grilled earth and balsam herb. The integration is polished and careful. This is a knockout Amarone (with 16% alcohol) from Le Ragose. Production is 12,000 bottles."
Robert Parker: 95/100