Productfoto Flor de Pingus 2019

Over de wijn

Flor de Pingus is de tweede wijn van de legendarische Pingus, gemaakt door Peter Sisseck. De Tinto Fino (Tempranillo) druiven groeien op 16 verschillende percelen in het hart van Ribera del Duero; in La Horra en Roa. Hier wordt biodynamisch gewerkt en uitsluitend handmatig geoogst en geselecteerd.

Na de vergisting rijpt de Flor de Pingus 20 maanden op Frans eikenhout, waarvan 30% nieuw hout. De wijn is lang te bewaren (circa 20 jaar) en ontwikkeld zich prachtig door in de fles. Decanteren voor het drinken is zeer aan te raden wanneer deze jong gedronken wordt.

Proefnotitie

De Flor de Pingus heeft krachtige en complexe aroma's van zwarte vruchten, zoals bramen en bosbessen. Daarnaast zijn er subtiele impressies van geroosterd eikenhout, vanille, koffie en cacao. In de mond een krachtige aanzet overgaand in een rijpe, bijna zwoele smaak die ondersteund wordt door verfijnde zuren en mooie tannines.

Wijn & Spijs

Smaakt voortreffelijk bij krachtige wildgerechten, maar de Flor de Pingus is ook heerlijk bij gerijpte en oude kazen.

Recensie

"The 2019 Flor de Pingus is marginally riper than the PSI and Pingus from the same vintage but still shows the freshness and finesse the cask sample showed a little over one year ago. The wine has more concentration than the 2018, and it has absorbed the oak quite well. They use maybe 20% new barrels for the élevage here. It has abundant, fine-grained tannins. It's a powerful vintage of flor, reflecting the solar vintage, but still keeping the poise, harvesting early and fermenting at low temperature. 108,000 bottles produced. It was bottled in July 2021."
Robert Parker: 94/100