Emma's Chardonnay 2019 Margaret River Australië

Emma's Chardonnay 2019

€18,95
Uitverkocht

Over de wijn

Emma's Chardonnay 2019 komt uit Margaret River, Australië. Hier maakt wijnfanaat Eelco van Zon deze zeer gestructureerde en elegante Chardonnay, welke doet denken aan Bourgogne. Zeer energiek en verfijnd, met veel lengte.

De wijngaard bevindt zich in de Gunyulgup-vallei in het Yallingup-gebied, liggend in het zuidwestelijke puntje van Australië. De bodem bestaat hier uit grind en kalksteen en de wijngaard heeft een noordoostelijke ligging. De druivenstokken krijgen 's ochtends tot 's middags de eerste zonnestralen met een verkoelende late middagbries van de oceaan.

Na de handmatige oogst in de vroege ochtend worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de druiven voorzichtig geperst en rechtstreeks in vaten gedaan om te fermenteren met hun natuurlijke gisten. Afhankelijk van de vintage, gebruikt men 40 tot 60% nieuwe vaten (traditionele 228 liter en 500 liter Pungeons) gemaakt door François Fréres in de Bourgogne. Dit eikenhout stamt af van duurzaam beheerde bomen van meer dan 100 jaar oud, afkomstig uit Midden-Frankrijk. Tot slot rijpt deze Emma's Chardonnay 10 maanden in deze eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Emma's Chardonnay 2019 heeft elegante aroma's van citroen, grapefruit, dragon, bloemigheid en subtiele kruidigheid van de houtrijping. In de mond rond en elegant, met rijpe tonen van peer, witte perzik en vanille. Zeer energiek met een mooie lengte en afdronk.

Wijn & Spijs

Emma's Chardonnay 2019 smaakt geweldig in combinatie met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en gegrilde kip met citroen.