Domaine Trotereau

Domaine Trotereau ligt in de appelatie Quincy, ten westen van Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou Salon. Pierre Ragon heeft hier 14 hectare aan wijngaarden aangeplant met Sauvignon Blanc. De bodem bestaat overwegend uit klei, met zand en gravel op kalksteen. Pierre oogst naar een lage zuurgraad en maakt de Cuvée Tradition van druivenstokken geplant vanaf 1985. De druiven voor de Cuvée Vieilles Vignes stammen af van ranken aangeplant in 1905 en 1934.

Quincy

De naam Quincy lijkt ontleent aan de stammen die daar leefden ca. 100 jaar voor Christus; de Quintius. De romeinen verbouwden hier al druiven voor wijnbouw. Tot eind 1800 werd zowel rood als wit gemaakt, maar tegenwoordig worden er uitsluitend witte druiven aangeplant/verbouwd.

Het gebied beslaat 240 hectare op een laaggelegen plateau evenredig aan de rivier de Cher. De bodem bestaat veelal uit kleigrond met zand en gravel. Daaronder bestaat de ondergrond uit kalksteen en is afkomstig van het laatste stuk Kimmeridge plateau dat loopt vanaf Champagne, langs Chablis en tot verder dan Sancerre. De arme bodem levert een lage productie op, snelle opwarming en dus een vroege rijping van de druiven.