Domaine Tempier Bandol Rouge Cuvée Classique 2013

Bandol Rouge Cuvée Classique 2013
€ 39,95
Uitverkocht

Domaine Tempier

Over de wijn

De Domaine Tempier Bandol Rouge Cuvée Classique combineert de kracht van het terroir van Bandol met de elegantie en finesse die kenmerkend zijn voor dit wijnhuis. De complexiteit is het gevolg van de verschillende terroirs. De verscheidenheid van bodemsoorten is groot: klei, zand, mergel en kalk. Het terroir is onvergelijkbaar met andere terroirs en dus uniek in zijn soort.

Deze wijn wordt gemaakt van liefst vijf biologisch geteelde druiven; Mourvèdre (75%), aangevuld met Grenache, Cinsault, Carignan en Syrah. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is circa 40 jaar. De kwaliteit van de druiven is van exceptioneel hoge kwaliteit.

Nadat de druiven handmatig geplukt zijn gaat het sap in betonnen cuves om daar de spontane vergisting af te wachten. Na de vergisting rijpt de wijn 18 maanden in eikenhout voordat het de fles ingaat.

Proefnotitie

Domaine Tempier Bandol Rouge Cuvée Classique heeft een indrukwekkende geur van zwart bosfruit, tijm, rozemarijn, leer, tabak en eiken. In de mond imposant, met krachtige tannines en veel complexiteit. De afdronk is lang en intens.

Wijn & Spijs

Smaakt geweldig bij hert, haas, lam en ander gegrild vlees.

Recensie

"The straight 2013 Bandol Cuvee Classique from Tempier is a winner. Made from 74% Mourvèdre, 14% Grenache, 9% Cinsault, 3% Carignan and a splash of Syrah, this beauty is loaded with wild, gamey notes of blackberries, raspberries, wild herbs, olive and underbrush. Medium-bodied, silky and polished, with terrific purity of fruit, it’s ideal for drinking over the coming 7-8 years, and I’m sure will keep for longer."
Robert Parker