Tempier Bandol Rose

Domaine Tempier Bandol Rosé 2022

€39,95
Uitverkocht

Over de wijn

Domaine Tempier Bandol Rosé is jaar in jaar uit van uitmuntende kwaliteit. Over de hele wereld wordt deze wijn zeer gewaardeerd en ook in de gastronomie doet zij het voortreffelijk. De blend van Mourvèdre (50%), Grenache (30%) en Cinsault (20%) zorgt voor een indrukwekkend geuren- en smakenpalet. De druiven stammen af van stokken met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na de handmatige pluk worden de druiven vergist en rijpt de wijn zes tot acht maanden verder in RVS vaten en betonnen cuves voordat hij de fles ingaat. De Domaine Tempier Bandol rosé wordt rijker en rijker naarmate hij ouder wordt, dit in tegenstelling tot de meeste andere rosé's.

Proefnotitie

In het glas heeft de Domaine Tempier Bandol Rosé een oudroze, bijna koperen kleur met een prachtige geurenwaaier van rood bosfruit, Provençaalse kruiden, florale tonen en een hint mineralen. In de mond krachtig en vol, met gekonfijte citrus, kruiden en subtiele mineraliteit.

Wijn & Spijs

Domaine Tempier Bandol Rosé is als aperitief een genot, maar ook een prachtige begeleider bij langoustines, rauwe of gegrilde tonijn, kreeft en gegrilde zalm.