Productfoto Domaine Tempier Bandol La Tourtine Rouge

Domaine Tempier Bandol La Tourtine Rouge 2017

€67,95
Uitverkocht

Over de wijn

Domaine Tempier Bandol La Tourtine Rouge wordt gemaakt van druiven die groeien in de buurt van Castellet. In de wijngaard is de wind veelal aanwezig, maar de druiven zijn hier ook blootgesteld aan de zon van zonsopgang tot zonsondergang. De bodem bestaat uit klei, zandsteen en mergel. La Tourtine is geselecteerd van dit uitzonderlijke terroir van 5,5ha groot, veelal van de Mourvèdre druif (circa 85%), aangevuld met Grenache en Cinsault.

De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Hierna worden ze ontsteeld, geplet en in betonnen vaten gedaan voor een 3 tot 4 weken lange fermentatie m.b.v. dankzij inheemse gisten. Tot slot krijgt de wijn een rijping van 18 maanden op grote eikenhouten vaten.

Proefnotitie

De Domaine Tempier Bandol La Tourtine Rouge heeft een indrukwekkende geur van weelderig zwart fruit, ondersteund door impressies van eikenhout, dennen en harsachtige kruidigheid (garrigue). In de mond een prachtig geheel met een rijke smaak, ondersteund door mooie zuren en een geweldige tanninestructuur.

Wijn & Spijs

Uitstekende wijn bij krachtige wildgerechten en gekruid vlees.