Cantina di Bertiolo

Cantina di Bertiolo is opgericht in 1960. Het wijnhuis ligt in een regio, aangrenzend aan Veneto in het noorden van Italië, te weten: Friuli Venezia Giulia. Dit gebied heeft een zeer gevarieerd en boeiend landschap en herbergt de rijkste, meest verbazingwekkende biodiversiteit van Italië. Een zeer geschikt terroir voor wijnbouw.

Cabert (zoals de algemene naam is van dit wijnhuis) is gelegen in Bertiolo, een stad in het hart van Friuli Venezia Giulia. De Alpen beschermen het gebied tegen de koude noordenwind, terwijl de nabijgelegen Adriatische Zee zorgt voor een mild klimaat.

Het gebied, dat wordt gevormd door de uiterwaarden van de rivieren Meduna, Cellina en Tagliamento, hebben in de loop van de tijd enorme hoeveelheden dolomietkalksteen afgezet. De steenachtige bodem reflecteert het licht dat nodig is om de druiven overdag te laten rijpen, en geeft 's nachts de warmte vrij die zich tijdens de heetste uren van de dag heeft opgehoopt. Dit bevordert een meer homogene rijping van de druiven en de ontwikkeling van een breed spectrum aan geuren en aroma's.

De wijnen van Cantina di Bertiolo worden op de markt gebracht onder de naam Villa San Martino. De volgende wijnen hebben wij in ons assortiment:

Wit:
Villa San Martino Pinot Grigio

Rosé:
Villa San Martino Pinot Grigio Blush

Rood:
Villa San Martino Merlot