Benjamin Leroux

Benjamin Leroux is geboren en getogen in de Bourgogne, waar hij in 1975 ter wereld kwam. Op 13-jarige leeftijd volgt hij op een agrarische school in Beaune zijn eerste lessen in wijnbouw. Hierna vervolgd hij zijn weg naar Dijon, waar hij oenologie studeert. Benjamin Leroux bouwt ervaring op bij Domaine du Comte Armand, waar hij veel leert van Pascal Marchand. Pascal was in die tijd één van de eersten die begon met biologische wijnbouw.

Verder werkt Benjamin Leroux voor onder andere Drouhin in Oregon, Cos d’Estournel in Bordeaux en Maison Louis Jadot in Bourgogne. In de zomer van 1999 volgt de grote doorbraak als hij de positie van regisseur bij Domaine du Comte Armand aangeboden krijgt. Vrijwel direct introduceert Leroux biodynamische toepassingen op het domein van Comte Armand.

In 2007 start Benjamin als kleine négociant (naast zijn werkzaamheden bij Comte Armand) onder zijn eigen naam: Domaine Leroux. Hij werkt vanaf dat moment samen met landeigenaren uit de buurt om zelf de wijngaarden te bewerken. Hiermee verkrijgt hij de rechten om de druiven te kunnen aankopen. Benjamin Leroux kan hierbij volledig sturen op biologische en biodynamische wijnbouw. Samen met zijn uitzonderlijke kennis van de regio en de terroirs leidt dit tot wijnen van zeer hoge kwaliteit.