Petit Clos Laren

plattegrond-laren-rondje
De winkel

In het hartje van Laren (NH) ligt de eerste vestiging van Petit Clos. Voordat Petit Clos Laren haar deuren opende op de Torenlaan, 14 juli 2012, bevond zich in dit pand het lokaal bekende ‘Kruidenhuis’. In de winkel vindt u nog een aantal grote oude potten met kruiden die als herinnering naar het verleden verwijzen. Voor bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid op zowel eigen terrein als in de directe omgeving.

Het aanbod

Met veel enthousiasme gaan wij dagelijks op zoek naar nieuwe ontdekkingen en kleine familie domeinen waar uiteraard de passie voor wijn hoog in het vaandel staat. Bij het selecteren van onze wijnen houden wij rekening met biologisch en ecologisch verantwoorde teelt. Iedere wijn heeft een eigen verhaal. Of het nu om een heerlijke wijn-spijs combinatie gaat of een relatiegeschenk, wij vinden altijd de wijn die u op dat moment nodig heeft.

Meld u hiernaast aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al onze acties.

Edward van Aardenne

Een grotere wijngek is moeilijk te vinden want sinds 1984 is Edward al bezeten van wijn en in het wijnvak actief. Wat begon als her en der een flesje kopen groeide uit tot een gigantische passie. Edward heeft door heel Europa gezworven, altijd op zoek naar wijnen met een verhaal, kleinschaligheid en bovenal topkwaliteit. Het Rhône-gebied was zijn eerste liefde, maar die liefde reikt inmiddels van de Champagne tot Toscane en van Oostenrijk tot de kleinste uithoek van Europa. Edward weet overal een spannende wijn te vinden vol verfijning en smaak, waarbij de nadruk steeds meer ligt op biologisch, biodynamisch en duurzaamheid.

Laurens van Weel

Waar hij op tienjarige leeftijd tegen zijn ouders heeft gezworen nooit wijn te gaan drinken want “het stonk zo” verliep dat op zijn achttiende toch even anders. Met het inpakken van kerstpakketten was het eerste contact met wijn gelegd. Laurens vond al die wijnflessen maar wat interessant; na werktijd werd er altijd wel een flesje geproefd en toen begon het allemaal ineens te dagen! Tijdens zijn studie bedrijfskunde had hij tijd over om te werken in de wijnhandel en niet veel later begon hij aan de Wijnacademie om daar af te studeren als vinoloog. Laurens heeft zijn hart verkocht aan Bordeaux, Loire, Bourgogne, Rioja en Ribera del Duero, maar gaat ook graag op avontuur naar de Nieuwe Wereld.

erik
Erik Bartoo

In 2002 ging Erik op roadtrip door de Champagnestreek. Met twee vrienden heerlijk rondtoeren om kennis te maken met de grote Champagnehuizen en de kleinere wijnboeren. Ondanks dat Erik al vier jaar adviseur en verkoper was bij een gerenommeerde wijnwinkel in het Gooi, was dit het moment dat de vonk echt oversloeg. Het prachtige landschap, de heerlijke smaken en de authenticiteit. Gevolg? Erik volgde diverse opleidingen en zit op de dag van vandaag al 14 jaar met veel plezier en interesse in het vak. Champagne is nog steeds zijn grootste passie en hij reist nog regelmatig met plezier naar deze fantastische omgeving. Een uitdaging ziet hij ook in het zoeken naar de perfecte prijs-kwaliteit verhoudingen, zeker als het gaat om het lagere prijssegment.